HISTÓRIA A TRANSFORMÁCIA LIEHOVARU
Deanston začal ako mlyn, ale v roku 1965 sa premenil na liehovar na výrobu whisky. Táto premena bola možná vďaka spoločnosti Deanston Distillers Ltd, ktorá využila výhody blízkosti rieky Teith. Rieka poskytovala nielen čistú vodu, ale aj ideálne podmienky na výrobu whisky. Oficiálne otvorenie liehovaru sa uskutočnilo v roku 1967 a slávnostným rečníkom bol herec Andrew Cruickshank. O štyri roky neskôr sa na trh dostala ich prvá single malt whisky pod názvom Old Bannockburn.
JEDINEČNÉ METÓDY VÝROBY
Deanston je výnimočný vďaka svojmu dôrazu na tradičné remeselné metódy. Pri výrobe sa používa výhradne škótsky jačmeň, čím sa zaručuje vysoká kvalita každej šarže. Okrem toho liehovar vyrába whisky ekologickým spôsobom, čím si získal uznanie už v roku 2000. Whisky dozrieva v dubových sudoch, ktoré pridávajú jemné tóny vanilky, karamelu a ovocia. Tieto charakteristiky robia z Deanstonu výnimočný nápoj s autentickým škótskym duchom.
PREČO SI VYBRAŤ WHISKY DEANSTON?
Deanston whisky ponúka zážitok, ktorý spája históriu, kvalitu a ekologické hodnoty. Je ideálna pre tých, ktorí si chcú vychutnať whisky samotnú, ale aj pre milovníkov koktailov. Spojenie tradičných metód výroby a moderného prístupu robí z tejto značky skutočný poklad pre znalcov aj začiatočníkov.